Nederlands

Welkom bij The Assassenachs

Dit in 1998 opgerichte folktrio bestaat uit twee Schotten en één Groninger. In de loop van de tijd hebben ze vele pubs, clubs en folkfestivals in en rond Nederland aangedaan. Met hun mix van traditionele Keltische nummers in een eigentijds jasje (zonder daarbij te veel aan authenticiteit in te boeten) en het zelfgeschreven singer-songwriter repertoire van Steve Dewar, weten ze al bijna twee decennia een zeer gevarieerd publiek te vermaken. Bij elk optreden ligt de nadruk op de passie voor hun dan weer gevoelige, dan weer opzwepende muziek.

Op deze website vind je meer informatie over de leden van The Assassenachs. Ook valt er veel luister- en beeldmateriaal te ontdekken. Tijdens het kijken en luisteren zal je verschillende formaties tegenkomen. Als trio maken The Assassenachs dan ook regelmatig gebruik van gastmuzikanten. Deze leven in verschillende delen van Europa, dus welke er meedoen ligt ook aan de optreedlocatie. Accordeonist Erik was eerst ook gastmuzikant, maar is inmiddels volwaardig lid geworden.

Het is ook nog steeds mogelijk dat The Assassenachs als duo optreden.

Kortom, The Assassenachs is een veelzijdige en aanpasbare act, geschikt voor allerlei locaties, gelegenheden en evenementen in binnen- en buitenland. Gelegenheden waar de muziek van The Assassenachs prima tot hun recht komen zijn onder andere: bruiloften, feesten, festivals, sportevenement als een rugbytoernooi of highlandgames, beurzen, folkclubs, pubs, enz. Ook zijn ze te boeken in combinatie met een Schotse ceilidh dansworkshop.

We hopen dat je op deze site kunt vinden waar je naar zoekt. Als er vragen zijn, stuur dan gerust een e-mail met je vraag/opmerking naar: info@assassenachs.com.